30
31
Una terra
portada
al paladar
La cuina i els productes alimentaris varien
d’un indret a un altre mentre varien el
medi natural i els costums. Així, el terri-
tori lleidatà es defineix per una enorme
varietat de productes que, combinada
amb una qualitat reconeguda, genera
un ventall de plats gairebé infinit. Al Pi-
rineu hi predominen les menges de caça
i pesca, de ramaderia i de riu, de prats i
boscos. Estofats, embotits, carns, sopes,
bolets, formatges i mantegues. A les Terres
de Lleida, el protagonisme és de la caça
menor, els productes d’horta, fruita dolça
i de pinyol i també les varietats del secà.
Conills, cargols, carxofes, espinacs, peres,
pomes, oli, vi. A cada paisatge, uns plats.
Però tots amb un ingredient comú: portar
la terra al paladar.
GASTRoNoMIA / PRoDUCTES
Oriol Clavera
CUINA
QUALITAT
PRoDUCTE
SALUT