Page 54 - Ara Lleida - Revista 49
P. 54
assaborir els seus vins. Les visites de matí del dissabte i el diumenge (resta de dies els serveis de Cal Soldat destaquen el paquet Cap de Setmana, que inclou dues nits
segons reserva) inclouen esmorzar, sempre que s’arribi mitja hora abans, i consten amb esmorzar tradicional, un sopar gastronòmic pallarès i visita a Cal Soldat amb
de passeig per les vinyes i celler i degustació de quatre vins al Cementeri del celler, tast de vins de la zona al celler de la casa.
on reposen ampolles de totes les anyades. La parada següent la fem a Talarn, localitat que organitza cada mes de juny des de
fa nou edicions la Fira del Vi dels Pirineus. Aquí, els apartaments turístics de Casa
Tanquem aquest periple garriguenc, entre Castelldans i les Borges Blanques, al Lola ofereixen descobrir el territori d’una manera familiar. Calefacció, cuina, taula
terme municipal de Juneda. Aquí, Família Torres ha recuperat el Mas de l’Aranyó de menjador, escriptori o connexió a internet són alguns dels equipaments o serveis
per fer Purgatori, el seu primer celler a Costers del Segre. Aquest nou celler carregat d’aquest allotjament, però el més destacat és el restaurant que li dóna nom. Casa Lola
d’història va ser construït per l’Abadia de Montserrat l’any 1770, i els monjos més és tota una institució gastronòmica on assaborir els productes i la cuina del Pallars.
díscols eren destinats a aquesta granja espartana i rigorosa.
Castell d’Encús, entre vinyes a una altura d’entre 850 i 1.000 metres sobre el nivell
La Conca de Tremp, vinyes i dinosaures al Pallars Jussà del mar, a Santa Engràcia dins el terme municipal de Talarn, ofereix tots els dissabtes
Els municipis de Tremp i Talarn, tres cellers (Castell d’Encús, Sauvella i Vila Corona), al matí una visita plena d’història i vi. Els responsables del celler expliquen que
tres allotjaments (Casa Lola, Cal Soldat i Hotel Terradets), dos restaurants (Xic’s Cal aquest indret fou fundat per l’orde dels Hospitalers al segle XII, i tot seguit es visita
Borrech i El Llac) i l’enoteca La Bodega de Tremp són els agents dinamitzadors de la l’ermita i els trulls de pedra de l’època, on actualment encara es fan alguns dels vins
Ruta del Vi al Pallars Jussà. de la casa, per finalitzar l’experiència amb un tast.
Iniciem el tomb per la comarca a l’Hotel Terradets, que junt amb el restaurant El Tornant fins a Tremp, agafem la carretera cap a Isona per visitar el celler Vila Corona
Llac formen part d’un complex turístic familiar situat a Cellers, Pallars Jussà, amb a Vilamitjana. L’Enric Vila, propietari i membre de la primera promoció d’enòlegs
un gran ventall de serveis i activitats que s’adapta a tota mena de públic. Famílies, del país, gaudeix explicant el relat geològic de la Conca de Tremp, un espai natural
parelles, grups d’amics i fins i tot convencions o reunions de negocis troben a l’Hotel ric en jaciments de dinosaures i altres fòssils. El celler es pot visitar entre setmana,
Terradets el lloc ideal per descansar, gaudir de la bona gastronomia i descobrir el sota reserva, i tots els dissabtes al matí. La visita inclou passejada per les vinyes, les
territori. El restaurant El Llac té una cura especial dels vins locals i ofereix maridatges instal·lacions i tast de vins.
i activitats com l’excursió amb piragua des de l’embarcador de l’hotel.
Seguint la carretera cap a Isona, localitat que acull un interessant museu dedicat
Anant en direcció a Tremp, ens desviem cap a Mur, fins a arribar a l’allotjament als dinosaures descoberts a la zona, al poble d’Orcau trobem el singular celler
següent. Cal Soldat, a Collmorter (Castell de Mur), és un conjunt rural format Sauvella. L’holandès Jeroen Nagtegaal és la cara visible d’aquest petit celler.
per diferents cases d’allotjament turístic amb espais comuns com la piscina, la Al pati de l’habitatge familiar, al centre del poble, hi ha una bonica enoteca
biblioteca, sala de tast, sala de jocs, sala mirador i un petit museu d’eines del camp. i centre de visites, mentre que al peu del castell d’Orcau hi han construït
Uns habitatges, totalment equipats, d’aquest nucli al peu del Castell de Mur. Entre el celler nou.
La Conca de Tremp des de les vinyes del celler Castell d’Encús, a una altura d’entre 850 i 1.000 metres, a Santa Engràcia, Talarn. (Josep Barbero)
54