nota de premsa
El Patronat de Turisme organitza un webinar formatiu sobre els metaversos i la seva aplicació en el sector turístic que ha comptat amb 80 inscrits
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha organitzat aquest matí el primer webinar adreçat a tot el sector turístic de la demarcació de Lleida per tractar el món de la Web 3.0 i preparar-se per a aquest nou canvi que es preveu que impactarà més que les xarxes socials. En la jornada s’ha tractat l’evolució de la Web 1.0 a la 3.0 i com afectarà això en el sector turístic, la diferència entre una criptomoneda i un token, l’aplicació dels NFT, el metavers, la blockchain sostenible, i sobretot com es pot aplicar tot això al negoci turístic des d’una visió pràctica.
La jornada de treball ha despertat força interès entre els empresaris i tècnics del sector turístic de la demarcació de Lleida amb un nombre de 80 inscrits, els quals han pogut seguir les explicacions del l’expert d’innovació i màrqueting, Jimmy Pons, en oferir una radiografia de les noves tendències de revolució tecnològica com un nou espai d’encontre entre usuaris i negocis turístics, i la seva repercussió en l’adopció per part del usuaris.
Aquest webinar forma part del nou Pla de Formació 2022-2223 del Patronat de Turisme adreçat a tot el personal del sector públic i privat turístic del Pirineu i les Terres de Lleida. L’objectiu del nou pla formatiu 2022-2023 és millorar la capacitat d’adaptació als canvis exponencials de mercat i de tecnologia, apostant, per la transformació digital, el màrqueting digital i la sostenibilitat com a palanques per millorar la competitivitat de les empreses i les entitats de la demarcació de Lleida.
És per aquest motiu que es presenta un itinerari formatiu basat en un model d’organització turística orientat i compromès amb el medi ambient i la societat, amb l’objectiu de millorar el benestar del planeta i la població, i sent capaç de crear valor mediambiental, social i econòmic. En aquest sentit, cal remarcar que la pandèmia ha posat de manifest l'interès per accedir a la natura, no sols entesa com els espais naturals que ens brinda el territori, sinó també que a les zones urbanes es tinguin en compte i es potenciïn aquests espais a l'aire lliure. Aquest fet obre un ventall de possibilitats i requereix flexibilitat per part dels empresaris a l’hora d’adaptar els seus negocis i productes turístics a aquestes noves demandes.
El pla s’estructura en dos línies de formació. D’una banda, unes càpsules formatives online i gratuïtes, i per tant, no presencials, amb un temari i format audiovisual. L’usuari pot escollir les competències que més l’interessi: sostenibilitat 7, transformació digital 7 i màrqueting digital 6. En total 20 càpsules. Aquestes càpsules no tenen data d’inici i finalització. L’usuari decideix quan i des d’on els vol fer, permetent flexibilitat a les seves necessitats de ritme de treball.
De l’altra, tres webinars, el primer dels quals celebrat aquesta matí. El segon, programat pel 4 d’octubre, parlarà sobre ‘L’accessibilitat turística des del punt de vista del client/visitant’, i tindrà com a ponent Miguel Nonay, explorador de destinacions accessibles. Al tercer i últim, previst pel 25 d’octubre, Juan Carlos Fernández parlarà sobre ‘Com fer compatible la ciberseguretat, l'aplicació del RGPD i el màrqueting en l'àmbit turístic’.
Pel que fa al destinatari del pla de formació, cal dir que aquest s’adreça a tot el personal del sector públic i privat turístic de la demarcació de Lleida: professionals de la planificació i la gestió de destinacions de la demarcació de Lleida; de l’allotjament, del turisme esportiu, del patrimoni cultural i altres serveis turístics a Lleida; especialistes en la creació, el desenvolupament i la promoció de productes turístics a Lleida; professionals de l’Administració pública de l’àmbit del turisme a Lleida; professionals del màrqueting i la promoció turística de la demarcació de Lleida; i professionals de la consultoria turística de la demarcació de Lleida.
Tota la informació sobre el nou Pla de Formació 2022-2023 es pot consultar a https://www.aralleida.cat/formacio.