Page 59 - Ara Lleida - Catàleg Ara Lleida 365
P. 59
SABORS DE
LA TERRA
La gastronomia de Lleida és un culte al bon fer
mediterrani, una posada en valor del nostre territori,
els nostres productes i la nostra cuina.
Les millors carns i embotits, com la vedella i la girella,
provenen dels ramats de vaques i ovelles que pasturen
pels prats i les muntanyes del Pirineu, a recer d’un
mantell de boscos plens de bolets. D’aquests ramats
ens arriben els productes làctics com la llet, la mantega
o una gran varietat de formatges excel·lents, els quals
s’han criat en paratges esculpits per rius de vida que
han regat hortes de trumfos i hortalisses d’arreu i
d’on s’ha extret sal durant segles. Però rius que són
també rebost de truita, o del singular caviar Nacarii, al
naixement de l’atlàntic Garona.
Les comarques de la Plana de Lleida, amb el mosaic
de camps de regadiu i camps de secà, acullen alguns
dels millors productes del món. La fruita dolça de
pinyol i llavor exportada a totes les latituds, l’oli
d’oliva i el vi amb denominació d’origen reconegut
internacionalment. Una terra que és el graner de
Catalunya amb els seus camps de cereals i ametllers,
dels quals s’elaboren productes tan dolços com els
torrons i la mel. I sense oblidar la coca de recapte, la
cassola de tros i els icònics cargols.
Sabors, olors i textures que gràcies a la tasca de
productors, restauradors, escoles i xefs han fet de la
gastronomia de Lleida una cuina amb identitat pròpia
que us convidem a assaborir.
gastronomia.aralleida.cat