Page 59 - Ara Lleida - Catàleg Ara Lleida 365
P. 59

SABORS DE









                                        LA TERRA






















                             La gastronomia de Lleida és un culte al bon fer
                             mediterrani, una posada en valor del nostre territori,
                             els nostres productes i la nostra cuina.
                                Les millors carns i embotits, com la vedella i la girella,
                             provenen dels ramats de vaques i ovelles que pasturen
                             pels prats i les muntanyes del Pirineu, a recer d’un
                             mantell de boscos plens de bolets. D’aquests ramats
                             ens arriben els productes làctics com la llet, la mantega
                             o una gran varietat de formatges excel·lents, els quals
                             s’han criat en paratges esculpits per rius de vida que
                             han regat hortes de trumfos i  hortalisses  d’arreu i
                             d’on s’ha extret sal durant segles. Però rius que són
                             també rebost de truita, o del singular caviar Nacarii, al
                             naixement de l’atlàntic Garona.
                                Les comarques de la Plana de Lleida, amb el mosaic
                             de camps de regadiu i camps de secà, acullen alguns
                             dels millors productes del món. La fruita dolça de
                             pinyol  i llavor exportada a totes les latituds, l’oli
                             d’oliva  i  el  vi  amb  denominació  d’origen  reconegut
                             internacionalment. Una terra que és el graner de
                             Catalunya amb els seus camps de cereals i ametllers,
                             dels quals s’elaboren productes tan dolços com els
                             torrons i la mel. I sense oblidar la coca de recapte, la
                             cassola de tros i els icònics cargols.
                                Sabors, olors i textures que gràcies a la tasca de
                             productors, restauradors, escoles i xefs han fet de la
                             gastronomia de Lleida una cuina amb identitat pròpia
                             que us convidem a assaborir.




                                               gastronomia.aralleida.cat
   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64