PREMI PICA D'ESTATS

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida convoca el 35è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Mitjans Digitals, amb una dotació econòmica de 48.000 €, distribuïts en 8 categories.

El Premi “Pica d’Estats” va adreçat als professionals de la informació i la comunicació que han publicat o emès treballs periodístics en qualsevol gènere, extensió i format possibles (ràdio, televisió, premsa i mitjans digitals) sobre els atractius turístics del Pirineu i les Terres de Lleida. Poden optar a la 35 edició del guardó tots els treballs produïts i publicats en el període comprès entre l’1 d’octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024.

El Premi “Pica d’Estats” és un premi de caràcter anual creat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida destinat a reconèixer i premiar els continguts informatius elaborats per periodistes i creadors de continguts que ajudin a divulgar, promocionar i projectar arreu del món els recursos naturals, patrimonials i culturals del Pirineu i les Terres de Lleida i inspirin els viatges per conèixer la destinació i alhora donar suport al sector turístic com un dels àmbits econòmics més importants del territori.

El guardó té un reconeixement de prestigi, tant per la qualitat dels treballs presentats com pel nivell dels membres del jurat, a més del rigor i el compromís del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que històricament hi participa exercint la presidència del jurat.

INSCRIPCIONS · De l’1 al 31 d’octubre de 2024 (ambdós inclosos)

inscripcions-25

Descarrega't la butlleta d'inscripció

Un cop descarregada s’haurà de signar amb un certificat digital vàlid.

En cas de presentar-la per correu certificat o presencialment, la signatura haurà de ser manuscrita.

El nom que consti a la butlleta d’inscripció ha de coincidir exactament amb el del DNI o document d’identificació.

Descarrega't l'autorització

Un cop descarregada s’haurà de signar amb un certificat digital vàlid.

En cas de presentar-la per correu certificat o presencialment, la signatura haurà de ser manuscrita.

FORMES DE PRESENTAR LA DOCUMENTACIÓ

inscripcions-25

Telemàticament

Penja la documentació aquí
Mitjançant la seu electrònica

  • Butlletí d’inscripció
  • Autorització de representació (per a més d’un autor)
  • Certificat de residència fiscal (per estrangers)

Penja el treball aquí
Mitjançant el nostre sistema de recepció de treballs

Correu postal certificat

Enviar la butlleta, adjuntant el treball i una fotocòpia del DNI a:

Premi “Pica d’Estats”
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida

Presencial

S’hauran de presentar al Registre del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rambla Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida, amb cita prèvia al correu info@aralleida.cat. Cal aportar butlleta d’inscripció, treball i fotocòpia del DNI. 

Video Tutorial

Visualitza aquest video tutorial, on t'aclarirà tot el procés a seguir per tal d'inscriure't en aquesta edició dels Premis Pica d'Estats.

INFORMACIÓ. Per a sol·licitar informació sobre la tramitació: 973245408

inscripcions-25

XXXV EDICIÓ PREMI PICA D'ESTATS

35

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida convoca el 35è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Mitjans Digitals amb una dotació econòmica de 48.000 euros, distribuïts en 8 categories.

El Premi “Pica d’Estats” va adreçat als professionals de la informació i la comunicació que han publicat o emès treballs periodístics en qualsevol gènere i format possible (ràdio, televisió, premsa i mitjans digitals) sobre els atractius del Pirineu i les Terres de Lleida.

Amb una dilatada trajectòria, el Premi “Pica d’Estats” disposa d’un reconeixement de prestigi, tant per la qualitat dels treballs presentats com pel nivell dels membres del jurat, a més del rigor i el compromís del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que històricament hi participa exercint la presidència del jurat.

BENEFICIARIS

El beneficiari del premi és l’autor o autora —o bé els autors o autores— del treball periodístic, amb independència de la persona, l’empresa o l’entitat que presenti la sol·licitud. Un mateix autor o autora es pot presentar en més d’una categoria. Un mateix treball no es pot presentar en més d’una categoria, exceptuant les categories de fotografia, millor article periodístic i millor treball transmèdia.

ORIGINALS

Hi poden optar tots els treballs produïts i publicats en el període comprès entre l’1 d’octubre de 2023 i el 30 de setembre de 2024.

PREMIS

La dotació econòmica és de 48.000 euros i es distribueix en 8 categories diferents, en funció del suport del projecte, a raó de 6.000 euros per a cadascun dels treballs guanyadors de les categories següents:

  1. Millor article periodístic en mitjans de premsa en paper i/o digital. Es valora la qualitat redaccional dels textos.
  2. Millor treball de ràdio: programes de ràdio o pòdcast.
  3. Millor treball audiovisual: programes emesos per televisió o en plataformes de streaming.
  4. Millor reportatge periodístic en mitjans de premsa en paper i/o digital. Es valora el conjunt del reportatge, tenint en compte tant el text periodístic com la fotografia.
  5. Millor reportatge fotogràfic: fotografies publicades en mitjans de premsa generalistes o especialitzats, en paper i/o en format digital.
  6. Millor treball publicat als mitjans de comunicació local. Hi poden optar tots els treballs publicats en qualsevol suport als mitjans de comunicació de les Terres de Lleida.
  7. Millor treball de premsa internacional. Hi poden optar tots els treballs publicats o emesos a l’estranger en qualsevol idioma i suport.
  8. Millor treball transmèdia. Es premien treballs formats per diferents publicacions en més d’un mitjà o canal, amb prioritat per a les publicacions en línia. Es valoren els reportatges que combinin formats i llenguatges diferents i que tinguin una estratègia comunicativa conjunta amb un pes important dels social media.

INSCRIPCIONS I TERMINIS

La butlleta d’inscripció i els treballs han de ser lliurats pels autors, o per qualsevol persona o entitat que n’acrediti el consentiment, en el termini comprès entre l’1 i el 31 d’octubre de 2024, ambdós inclosos.

Opcions de presentació

La sol·licitud d’inscripció es pot presentar en format físic o digital.

  • El model físic de la sol·licitud estarà disponible per imprimir al web corporatiu www.aralleida.cat.
  • En format digital, la presentació s’ha de fer mitjançant la seu electrònica del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida a través de l’enllaç següent: premispicadestats.diputaciolleida.cat.

La sol·licitud d’inscripció s’ha de presentar, degudament signada (el model físic manualment i el model en format digital mitjançant signatura electrònica), juntament amb els treballs, a través del registre del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida:

  • Presencialment: rambla de Ferran, 18, 3r, 25007, Lleida.
  • Electrònicament: premispicadestats.diputaciolleida.cat. En aquest cas, cal fer una instància per a cadascun dels treballs.
  • Per correu certificat, adreçat a: Premi “Pica d’Estats” / Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida / rambla de Ferran, 18, 3r, 25007, Lleida.
  • També es poden presentar mitjançant qualsevol de les altres opcions previstes en l’article 16 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

FORMAT DE PRESENTACIÓ

Pel que fa als articles periodístics publicats en mitjans impresos, cal aportar la publicació en què va aparèixer o un arxiu en format PDF.

Per als articles periodístics publicats en mitjans digitals, cal presentar l’arxiu PDF o un enllaç que dirigeixi al contingut.

Per als treballs en format ràdio, pòdcast i audiovisual, cal presentar la gravació dels programes que es presentin o un enllaç al contingut en línia si està disponible en plataformes de streaming. En cas de programes informatius, l’autor ha de fer una selecció de tres programes unitaris tal com es van emetre.

Per als treballs de fotografia, cal lliurar les imatges amb una resolució mínima de QHD (1440p).

Per als treballs de la categoria transmèdia, cal lliurar les diverses publicacions en el format corresponent segons el que s’ha establert més amunt. Pel que fa a les publicacions a xarxes socials, cal lliurar un enllaç que dirigeixi al contingut.

En cas que la persona que presenti la sol·licitud i l’autor de l’obra no coincideixin, perquè la sol·licitud sigui acceptada, s’han de lliurar —seguint el model facilitat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i degudament signats per l’autor— els documents següents: una autorització de representació per fer tràmits relacionats amb el 35è Premi “Pica d’Estats”, una declaració responsable i la documentació relativa a la protecció de dades de l’autor, juntament amb les fotocòpies d’un document que acrediti la identitat de l’autor i un altre que acrediti la del representant.

JURAT QUALIFICADOR

El jurat estarà format per reconeguts professionals del món de la informació i la comunicació, nomenats per resolució del president del Patronat Intercomarcal de Turisme Terres de Lleida. El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 8 de febrer de 2025.

MEMBRES DEL JURAT DE LA 34a EDICIÓ

El jurat del 34è Premi “Pica d’Estats” va estar format per destacats professionals del món de la comunicació. La presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Lleida, Laura Alcalde, va presidir el jurat per delegació del degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros. En van formar part com a vocals els periodistes Francesc Canosa, Noelia Casellas, Josep Cuní, Pepa Fernández, Lluís Foix, Francesc Guillaumet, Anna Sàez, Mariano Palacín i Mònica Terribas. El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, va actuar com a secretari del jurat.