ACTIVITATS DE TARDOR
Activitats de tardor > Turisme gastronòmic
TURISME GASTRONÒMIC
Els sabors de la terra
Qualitat, proximitat i autenticitat: tres paraules que defineixen la gastronomia lleidatana. Des dels potents plats de muntanya, en què les carns de vedella i corder, els embotits, els formatges i els bolets marquen la diferència, fins a la cuina de les comarques de la plana, amb la carn de porc, la fruita dolça, els productes de l’horta i l’oli d’oliva com a elements més emblemàtics, el territori ofereix durant la tardor un ric catàleg d’elaboracions culinàries. Elaboracions que són fruit tant de la saviesa popular com de l’experiència i la creativitat dels cuiners lleidatans. L’oli d’oliva verge extra, considerat un dels millors del món, i els excel·lents vins produïts pels 36 cellers de la DO Costers del Segre, són també productes essencials en aquest panorama gastronòmic, fins al punt que han donat peu a dos moviments molt consolidats, l’oleoturisme i l’enoturisme, que mouen cada any milers de visitants. Les jornades, les festes i les fires gastronòmiques consoliden el prestigi que han assolit les comarques de Lleida com a destinació privilegiada per als amants de la bona cuina.
— Enoturisme
— Oleoturisme
— Fires gastronòmiques
— Gastronomia