Lleida, Dimarts 22 octubre 2024

nota de premsa

Les Terres de Lleida promocionen les seves millors experiències d’oleoturisme

En la segona edició del ‘benchmark’ organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i l’Agència Catalana de Turisme

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i l’Agència Catalana de Turisme (ACT) han organitzat aquest dimarts la segona jornada dedicada a conèixer les potencialitats de l’oleoturisme com una oferta turística de qualitat de les Terres de Lleida. Aquest benchmark s’ha dut a terme entre Les Garrigues i l’Urgell i s’emmarca en el pla de producte d’enogastronomia de l’ACT. El director del Patronat, Juli Alegre, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat que “el turisme ha de ser un actor que ens ajudi a fer de Lleida un millor lloc per viure, ara i en el futur, tal com hem deixat palès en el nostre Propòsit”. Per la seva part, l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, ha subratllat la importància que té l’oli per l’economia del municipi i de les Garrigues.

El benchmark d’aquest dimarts, que té un vessant formatiu, té com a objectius conèixer bones pràctiques i experiències d’èxit, obtenir aprenentatges que permetin enriquir l’oferta dels participants i els ajudin a fer una millor promoció i afavorir el treball en xarxa i la cooperació. L’acció ha comptat amb 25 participants, entre ells, productors d’oli, tècnics de turisme, restauradors i responsables d’hotels gastronòmics, molins i agències receptives.

Concretament, els assistents han visitat el Centre de la Cultura de l’Oli i el Museu de l’Oli de Catalunya de la Granadella i els molins d’Olicatessen dels Torms i de Cuadrat Valley de l’Albagés. En aquest últim molí, que forma part de la DOP Les Garrigues, el xef Xavier Benet del restaurant Hostal Benet de les Borges Blanques oferirà un menú amb maridatge amb oli d’oliva verge extra. A la tarda, l’activitat es traslladarà al Mas de Colom - Casa Borges de Tàrrega.

Les propostes turístiques que es desenvolupen al voltant de l’oli i el suport al cultiu de l’olivera i les pràctiques tradicionals de producció ajuden a preservar els paisatges agraris de les Terres de Lleida, sovint amenaçats per la despoblació. Tenint presents aquests aspectes, i també l’aposta pel turisme regeneratiu, el Patronat va estrenar el 2020 el projecte Oleoturisme de Lleida. El gust de la terra, que reuneix 38 experiències a les Garrigues, el Segrià, la Noguera, l’Urgell i el Pallars Jussà.

Lleida, 22 d’octubre de 2024