OLEOTURISME
A les Terres de Lleida, els paisatges tenen gust d’oli. De les Terres de Ponent fins als Pirineus, els seus paisatges ens parlen d’esforç, de sacrifici, d’orígens i història però sobretot de la qualitat d’aquest elixir daurat. Kilòmetre zero i bressol de la varietat de fama mundial, l’arbequina, que enamora cuiners i gastrònoms d’arreu del món i que ha impulsat la primera denominació d’origen d’oli d’oliva de l’Estat, la DOP Garrigues. Territori d’un producte extraordinari: l’oli d’oliva verge extra de les terres de Lleida, reconegut i aplaudit internacionalment. Seguir la pista de l’olivera i l’oli, entre paisatges i atractives propostes oleoturístiques, és deixar-se captivar per la Catalunya rural viva i més autèntica. Vine a descobrir l’oli de Lleida i les seves experiències, vine a descobrir el gust de la terra.
DESTINACIONS D'OLEOTURISME DE LES TERRES DE LLEIDA
LES GARRIGUES: terra i llegenda de l'arbequina
Les Garrigues són l’epicentre de l’oli de Catalunya. La terra d’on va sorgir l’arbequina que ha conquerit els gourmets de tot el món, gràcies a unes qualitats organolèptiques i culinàries excepcionals, i que va impulsar la primera denominació d’origen d’oli d’oliva de l’Estat, la DOP Garrigues. Una denominació nascuda per garantir davant dels consumidors l’origen i la qualitat dels olis d’oliva verge extra d’arbequina. En són els pioners.
EL SEGRIÀ: els olis de la pedra seca
El Segrià presumeix d’un paisatge genuïnament rural, al qual han donat forma els pagesos a còpia de jornals, cultivant-hi oliveres i elevant pacientment construccions de pedra seca, presents arreu del territori lleidatà reconegudes mundialment per la UNESCO.
LA NOGUERA: l'oli dels estels
La Noguera és una comarca gran i diversa, atractiva i antiga, en la qual l’olivera hi ha tingut un paper transcendent com a modeladora del paisatge. Camí del Pirineu, amb l’agricultura fent equilibris amb una natura feréstega i imponent, natura que convida a observar-la tant de dia com de nit, i amb un cel considerat “el millor cel de Catalunya”.
PALLARS JUSSÀ: olis d'alçada
El Pirineu sempre resulta evocador, i comarques com el Pallars Jussà s’associen fàcilment a mil-i-una imatges suggerents que sovint obliden que bona part del Pirineu ha estat històricament, i encara és, una muntanya conreada, agrícola i humanitzada.
L'URGELL: terra d’oli i ressons antics
La comarca de l’Urgell pertany a la Ruta del Cister, llegat d’arquitectura gòtica a Catalunya i època en què l’oli d’oliva ja era un producte de primera necessitat, un cobdiciat elixir daurat que ha modelat paisatges d’una bellesa equilibrada.
LES GARRIGUES: terra i llegenda de l'arbequina
Les Garrigues són l’epicentre de l’oli de Catalunya. La terra d’on va sorgir l’arbequina que ha conquerit els gourmets de tot el món, gràcies a unes qualitats organolèptiques i culinàries excepcionals, i que va impulsar la primera denominació d’origen d’oli d’oliva de l’Estat, la DOP Garrigues. Una denominació nascuda per garantir davant dels consumidors l’origen i la qualitat dels olis d’oliva verge extra d’arbequina. En són els pioners.
LA NOGUERA: l'oli dels estels
La Noguera és una comarca gran i diversa, atractiva i antiga, en la qual l’olivera hi ha tingut un paper transcendent com a modeladora del paisatge. Camí del Pirineu, amb l’agricultura fent equilibris amb una natura feréstega i imponent, natura que convida a observar-la tant de dia com de nit, i amb un cel considerat “el millor cel de Catalunya”.